19 Mart 2010 Cuma

Ziya Halis: 'Özgürlükçü kitle partisiyiz'

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Yol TV'deki söyleşisinde, başka bir Türkiye'nin mümkün olduğuna inanan sistem mağdurlarını partisinde politikaya katılmaya davet ederek, 'Biz, sol - sosyal demokrat özgürlükçü bir kitle partisiyiz, çoğulcu bir yapıya sahibiz, demokratız, kapımız bu ilkeleri benimseyen herkese açık'' dedi.

13 Mart Cumartesi günü yapılan 'Büyük Buluşma Kurultayında' Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (EDP) Genel Başkanı seçilen Ziya Halis, ilk TV söyleşini dün akşam YOL TV'de gerçekleştirdi.

17 mart Çarşamba akşamı saat 21.10’da, Rıza Aydoğmuş’un hazırlayıp sunduğu 'Sözün Özü' programına konuk olan Ziya Halis, yeni sol parti hakkında sorulanları yanıtladı ve Türkiye’nin sorunlarına yönelik EDP’nin temel çözüm önerilerini anlattı.

EDP Genel Başkanı, bugüne kadar farklı kulvarlarda siyaset yapmış olan insanların, aydınlar, bilim insanları ve ilk defa böyle bir sürece katılanlarla buluştuğu kuruluş sürecini özetledikten sonra partisinin programatik ilkelerine ve tüzüğüne atıfta bulundu.

Katıldığı ilk TV programında, açık sözlü ve samimi tarzıyla dikkat çeken Ziya Halis, EDP'nin kapısının herkese açık olduğunu söyleyerek, 'Biz, sol - sosyal demokrat özgürlükçü bir kitle partisiyiz, çoğulcu bir yapıya sahibiz, demokratız" dedi. Açıklamalarında sosyal devlet anlayışını öne çıkaran Halis, 'çok üreteceğiz ama üretilenleri hakça bölüşeceğiz' dedi.

İnanç özgürlüğü konusuna da değinen EDP Genel başkanı, resmi söylemin aksine, Türkiye'nin laik olmadığını, devletin her düzeyde dini kontrol ettiğini, kurulan ilişki sonucu bazen de
resmi dinin devleti kontrol ettiğini söyledi.

'Önce barış!'

Toplumsal barışın ertelenemez bir talep olduğunu vurgulayan EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Kürt sorununun şiddet yöntemleriyle değil, ancak daha çok demokrasi ve eşit yurttaşlık taleplerinin karşılanması ile çözüm yoluna gireceğini belirtti.

Ziya Halis, 'Barışın gerçekleştirilmesinin adresi Parlamentodur. Barış ancak buna inanlarla gelir ve biz de buna inanıyoruz. Bizim iktidarımızda böyle bir sorun olmayacak' dedi.

'CHP sol değil...'

CHP'nin hem yapısal hem de konjonktürel olarak derin çelişkiler barındırdığına dikkat çeken Ziya Halis, Baykal döneminde CHP'nin bir bölge partisi durumuna gerilediğini vurguladı.

Ziya Halis, CHP'ye ilişkin değerlendirmelerini özetlerken, darbelerle, vesayet rejimi ile arasına bir mesafe koyamayan CHP'nin sol bir parti olmadığını söyledi.

Söyleşi Cuma günü tekrar yayınlanacak...

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis'in konuk olduğu 'Sözün Özü' programının tekrarı 19 Mart Cuma günü saat 15:30’da aynı kanalda yayınlanacak. Uydu kanallarından olan Yol TV'yi internet üzerinden de www.yoltv.eu adresinden izleyebilirsiniz.

YOL TV Frekans: TURKSAT 3A, Frekans 12525, Sembolrate 30000, FEC 5/6 Vertikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder